Skebilkops op GRENSLOOS KUNST VERKENNEN

Tentoonstelling 08-09-2011 t/m 25-09-2011

Jacob Skebilkop

Jacob Skebilkop

De kunstroute vindt plaats van 8 t/m 25 september 2011, elke donderdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

Gedurende drie weken in september (van donderdag tot en met zondag) worden verschillende vormen van beeldende kunst tentoongesteld in binnen- en buitenlocaties, voornamenlijk bij particulieren. Tussen de locaties wordt een fiets- en wandelroute door en tussen de beide dorpen gemaakt van ca. 8 kilometer. Er zijn enkele bijzondere locaties, zoals de kerk in IJHorst (1823) met de fraaie klokkenstoel, een fraaie binnentuin en een noamdhuusie. De kunstroute gaat niet uit van een thema, maar probeert locatie specifieke kunst te laten zien. Op buitenlocaties worden de objecten neergezet in een harmonieuze relatie tot de omgeving; kunst aan weerszijden van de Reest.
De tentoongestelde kunst is grensloos. Abstract, figuratief, toegankelijk en complex. De kunstobjecten zijn gemaakt door lokaal en regionaal werkende kunstenaars, landelijk bekende en ‘gevestigde’ kunstenaars en kunstenaars uit het buitenland.

ferrie Skebilkop

ferrie Skebilkop

De route

De route is ca. 8 kilometer en slingert tussen en door beide dorpen en door het beekdal van de Reest. De route kan zowel fietsend als lopend worden afgelegd. In De Wijk en IJhorst is een startpunt. De mogelijkheid bestaat de route in meerdere dagen af te leggen. In De Wijk en IJhorst zijn uitspanningen waar onder het genot van een versnapering een rustpauze kan worden ingelast.

https://www.grenslooskunstverkennen.nl

Ria Skebilkop

Ria Skebilkop